ABD'deki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Güneş'in yüzeyinde şiddetli bir jeomanyetik fırtına tespit etti. Güneş'teki patlamaların neden olduğu jeomanyetik fırtınanın kaynağının, “büyük ve karmaşık bir güneş lekesi kümesi” olduğu belirlendi. “Alan 3664”.
BAZI CİHAZLAR HİÇ ÇALIŞMAYABİLİR
NOAA açıklamasında, Dünya'ya yaklaşan fırtınanın olası etkilerine dikkat çekilerek, yörüngedeki uydularda “yaygın voltaj kontrol sorunlarının ortaya çıkabileceği” ve “sürtünme, takip ve yönelim sorunlarının” oluşabileceği kaydedildi.
Söz konusu fırtına nedeniyle uydu navigasyon sistemlerinde ve radyo alıcı frekanslarında aksamalar yaşanabileceği, saatlerce sürebilecek kesintiler veya benzeri bazı cihazların hiç çalışmayabileceği kaydedildi.
NASA FOTOĞRAFI YAYINLADI!
NASA, Güneş'teki büyük patlamanın fotoğrafını yayınladı.
10 MAYIS'TA PATLAMA YAŞANDI!
10 Mayıs'ta Güneş'te güçlü bir patlama meydana geldi.
NASA, Güneş'teki büyük patlamanın fotoğrafını yayınladı ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, Güneş yüzeyindeki patlamalar nedeniyle 2005 yılından bu yana ilk kez bu yoğunlukta bir “jeomanyetik fırtına”nın oluşabileceğini duyurdu.
Bu fırtınadan kaynaklanan kutup ışıklarının ABD'nin Alabama ve Kuzey Kaliforniya eyaletlerinde gözlemlenebileceğini söyleyen bilim insanları, 2005 yılında Güneş'in yüzeyinde meydana gelen şiddetli jeomanyetik fırtınayı hatırlatarak bunların nadir olduğunun altını çizdi.
Kuzey Işıkları (Kuzey Işıkları), Dünya'nın manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkmıştır. Kuzey Işıkları Türkiye dahil birçok ülkeden gözlemlendi.